Workshop mahjong in Brussel

Je eerste spelletje mahjong spelen met mahjonggoeroe Jelte Rep? Dat kan! Op zaterdag 8 mei en op zondag 9 mei geeft Jelte Rep twee mahjongworkshops tijdens het fameuze Kinderboekenweekeind van de Prinses Julianaschool in Brussel.

De workshops beginnen om 11 uur, duren een uur en zijn vooral bestemd voor (jong)volwassenen. Jelte Rep zal kort stil staan bij de tumultueuze geschiedenis van mahjong en de oorsprong van dit Chinese gezelschapspel. Daarna komen de spelregels aan de beurt en krijg je de kans je eerste mahjongmuur te bouwen, je eerste pung of chow te maken en wie weet je eerste mahjong te scoren!

Een waarschuwing aan de al te argeloze deelnemer is op z’n plaats. Mahjong kan je zo in z’n ban krijgen dat je nooit meer een ander spel wilt spelen en dat je steeds opnieuw het Spel van de Tienduizend Wonderen wilt spelen. Na afloop van de workshop kun je Het Nieuw Mahjong Boek kopen en laten signeren door schrijver Jelte Rep. Ook voor vragen en adviezen kun je bij hem terecht.

Naast Jelte Rep zijn er veel meer beroemde Vlaamse en Nederlandse schrijvers en llustratoren naar Brussel gelokt:  An Candaele, Sjoerd Kuyper, Alex de Wolf, Arend van Dam, Mirjam Mous, Koos Meinderts, Christina van Geel, Ina en Mieke Hallemans, Wim Collin, Gil Géron en Cees Heuvel. Ook prinses Laurentien van Oranje zal haar werk presenteren en twee workshops voor de kinderen verzorgen.

De boekenbeurs start ’s zaterdags 10 uur met een voorstelling van Arend van Dam en Alex de Wolf: De Aardappeleters. Het weekeinde bruist van de activiteiten: lezingen, workshops, boekenbeurs en een boekenbar. Voor meer inlichtingen en het adres van de Prinses Julianaschool in Brussel kun je vinden op de site van de school: www.julianaschool.be

Tags: , , , , ,

2 reacties op “Workshop mahjong in Brussel”

  1. Rebecca schreef:

    Om hoe laat eindigt de boekenbeurs van de Julianaschool?

  2. jelterep schreef:

    De Workshop mahjong op de Boekenbeurs is helemaal volgeboekt. Het spijt me, er kan nienand meer bij.

Wil je reageren...

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image