Een goed mahjongspel – waar koop je dat?

Mahjongspellen zijn overal te koop en in alle prijsklassen. Maar het beste is zo’n aanschaf te doen in een gerenommeerde zaak, want daar heb je de ruimste keus en het beste advies. Wees niet te zuinig bij het kopen van een mahjongspel. Een mooi mahjongspel verhoogt het spelplezier. Bovendien gaat het generaties lang mee.

De moderne mahjongspellen zijn meestal van hoogwaardige kunststof. Spellen van been met een bamboe rug zijn bijna alleen nog tweedehands te krijgen.

Een goed mahjongspel moet stenen hebben die gemakkelijk te pakken zijn, lekker in de hand liggen en duidelijk te herkennen zijn. Let erop dat het spel compleet is en dus minstens 144 stenen, 2 dobbelsteentjes en een set fiches bevat. Kijk ook of de ruggen van de stenen identiek zijn, want een herkenbare steen maakt het hele spel waardeloos.

Mahjongstokken worden altijd apart verkocht. Let erop dat je stenen goed passen om zo’n mahjongstok. Is je stok te klein dan kunnen de stenen er gemakkelijk afvallen, is de stok te steil dan zijn je stenen lastig te zien. Prettig is een mahjongstok die 17 stenen lang is, zodat je gemakkelijk een muur bouwt.

Aanbevolen adressen:

 • Eberhardt BV Aziatische Kunst
  Oosterse producten en specialiteiten
  Damstraat 7
  1012JL Amsterdam
  020-6240724
 • Bridgewinkel het Paard
  Haarlemmerdijk 173
  1013 KH Amsterdam
  020 6241171
  www.schaakengo.nl
 • Ta-Hwa Oriental Art & Gifts (Amsterdam, Scheveningen, Zandvoort)

10 reacties op “Een goed mahjongspel – waar koop je dat?”

 1. Herman schreef:

  Ik mis in dit lijstje Ta-Hwa (www.tahwa.nl) met winkels in Amsterdam (Singel 514, Bloemenmarkt), Scheveningen en Zandvoort!

 2. De uitgever schreef:

  @Herman
  Bedankt voor de tip. We voegen ‘m toe.

 3. Marijke schreef:

  Het Mahjongspel met en zonder NL-se cijfers is ook te koop bij Dun Yong, Stormsteeg 9 (hoek Geldersekade) in Amsterdam (www.dunyong.com) evenals een opklapbare mahjongtafel.

  Vriendelijke groet,

 4. Magda schreef:

  Je zou denken dat alleen in Amsterdam mahjong gespeeld wordt, ik neem aan dat ook elders in Nederland winkels zijn?

 5. De uitgever schreef:

  @Magda
  Ik weet dat verschillende Intertoys filialen (o.a. in Bussum) ook mahjongspelen in het assortiment hebben. Maar als iemand meer nog adressen weet dan zetten we ze er bij.

 6. joze schreef:

  ook bij de spellekijn voorstreek 84 in leeuwarden zijn ze te koop

 7. margo schreef:

  Kijk eens bij de internetspeelgoedzaken zoals http://www.spellendroom.nl of http://www.spellenhuis.nl of http://www.sjoelbak.nl of http://www.thystoys.nl: een enorm aanbod!

 8. Evelien schreef:

  In Nijmegen zijn ook Mahjonggspellen te koop bij Moenen en Mariken, http://www.moenen-en-mariken.nl, Van Welderenstraat 70, 6511 MP Nijmegen
  Tel: 024-3236119

  groet

 9. Heeft iemand een tweedehands Mahjongspel te koop voor mij? schreef:

  Ik zoek een tweedehands Mahjong spel, grote stenen aub met duidelijke tekens, witte stenen of met groene of rose onderkant. gaarne uw reacties aan suritalia10@yahoo.com.

 10. Anneke Keyl schreef:

  dajamahjong is nu mahjongshopdot1.nl

Wil je reageren...

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image