Pimp je mahjongstok

Als je buitenshuis mahjong speelt, is het verstandig je eigen mahjongstok mee te nemen. Daar ben je aan gewend en het speelt dus makkelijker. Je kan je eigen mahjongstuk met een beetje moeite een heel persoonlijk karakter geven. Kijk maar mee.

Wat heb je nodig?
mahjongstok(ken)
grondverf
schuurpapier
diverse kwasten
(acryl)verf
heldere, blanke lak

Als je toch aan de slag gaat, maakt het niet veel verschil of je nu één, twee of vier stokken beschildert. Dit zijn er vier. Je begint met een goede deklaag op de stokken te schilderen. Omdat we met acrylverf willen schilderen, gebruiken we Gesso als ondergrond en een stevige kwast.

Nu een paar keer gronden, drogen en schuren hebben we vier spierwitte mahjongstokken, die ongeduldig wachten op wat ons creative talent gaat brengen.

Omdat de mahjongstokken bestemd zijn voor de spelers van de Blauwe Maan ligt het motief voor de hand. Eerst schilderen we een nachtelijke hemel, vervolgens een volle maan en tenslotte wat wolkenflarden.

Om de schildering te beschermen tegen het geweld van mahjongstenen bespuiten we een aantal keren de stokken met blanke lak.

Een mahjongstok wordt nog persoonlijker als je eigen naam erop staat. Bovendien is het aangename handreiking mocht je met onbekenden spelen. Je medespelers zien meteen dat je deel uitmaakt van de Blauwe Maan en hoe je heet.

Het einde!

Mooi toch, zo’n uniek stel mahjongstokken? Daar kun je mee voor de dag komen.

Tags: , , , , , ,

2 reacties op “Pimp je mahjongstok”

 1. m.c. van doorne-klein schreef:

  mooie stokken!
  om ze zelf te schilderen spreekt me aan.
  maar hoe kom ik aan blanke, ongelakte stokken?
  hartelijke groet,
  maya

 2. Jelte Rep schreef:

  Mahjongstokken zijn op meerdere adressen te koop, bijvoorbeeld bij http://www.dajamahjong.nl
  Aangezien die meestal gelakt zijn, moet je ze eerst schuren met middelfijn schuurpapier, voordat je ze met Gesso bewerkt. Op die manier hecht de Gesso beter en heb je een gelijke, witte ondergrond op alle vier stokken.
  Succes ermee.
  Stuur een fotootje van je opgepimpte stokken, als je klaar bent. Ik ben nieuwgierig naar het eindresultaat!
  Jelte Rep

Wil je reageren...

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image