Lo en Luuk, de oudste en de jongste

De oudste mahjongspeler van NederlandBij mahjongclub De Oase in IJsselstein houden ze wel van een gezellig feestje bouwen. En dat gebeurde dan ook toen Jelte Rep het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek kwam uitreiken aan de oudste mahjongspeelster van Nederland. Een luid applaus barstte los toen Eline Lo-A-Njoe in een oogverblindende feestjurk de speelzaal binnen stapte met een gratie, die je niet van een 90-jarige zou verwachten.
Voor het oog van de plaatselijke pers kreeg Eline een prachtig boeket bloemen van het bestuur om het vrolijke plaatje compleet te maken.

Ze was zichtbaar opgetogen met al die vrolijkheid om haar heen en vereerd toen Jelte haar zijn boek overhandigde en haar de oudste mahjongspeler van Nederland doopte. ‘Ze speelt wel twee varianten’, meldden haar medespelers trots, terwijl de koffie met cake rond ging.

De tipgeverLuid applaus was er ook voor secretaris Eugenie Teunissen toen ze de stormvaste Senz parapluie openklapte. Die was haar overhandigd door uitgever Viktor Franzen van Wonders Publishers als beloning voor de winnende tip. Maar kort daarop kletterden de mahjongstenen alweer, want het grootste feestje bij De Oase is mahjong spelen zelf. Dat doen ze met veel inzet en met heel veel plezier.

De jongste

De jongste mahjongspelerLuuk van Balkum uit Haarlem kon zelf nog niet goed de opdracht lezen, die Jelte in het tweede exemplaar van zijn boek had geschreven en waarin hij tot jongste mahjongspeler van Nederland werd uitgeroepen. Luuk is nog maar zes jaar, was net uit school thuisgekomen en zat al achter de mahjongstenen om zijn spelkennis te etaleren. De hele familie was aanwezig om het feestelijke moment mee te maken: vader Eric, moeder Karin, zusje Iris (zij mocht iets eerder van school komen) en zelfs oma uit Schagen. En er was koffie met gebak. Toen dat op was, wilde Luuk graag meteen zijn mahjongspelletje vervolgen, maar tipgever Eric moest eerst ook zijn stormparaplu uitvouwen en Luuk ook nog eens netjes afscheid nemen van de uitgever en zijn auteur, voor hij door kon spelen. “Ik wil het winnen”, legde de pas gekroonde jongste mahjonger van Nederland uit.

jongste-mahjongspeler-1Luuk van Balkum, een naam om te onthouden dus.

 

Tags: , , , , , ,

2 reacties op “Lo en Luuk, de oudste en de jongste”

 1. Wil schreef:

  Gefeliciteerd Jelte met het uitkomen van dit prachtige boek!
  Wat een opsteker voor Luuk dat hij als jongste mahjonger van Nederland uit de bus kwam.
  “Bamboe Acht” hoopt hem in de toekomst als lid te mogen verwelkomen!
  Goed oefenen Luuk met pappa Eric!

  Groetjes van Wil Meijer-Kal

 2. Philip schreef:

  Beste Luuk,

  Goed van je hoor! En dat ook nog eens dankzij je vader.
  Je bent nog jong genoeg om nog vele Wereld- en Olympische kampioenschappen te halen. Het voordeel is dat je altijd wel aan de Olympische spelen kan meedoen, daar je het kan spelen zelfs als je een arm of been gebroken hebt. Je moet dan natuurlijk wel eerst Nederlandse tegenspelers weggespeeld hebben.

  Groeten,

  Philip Lindo

Wil je reageren...

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image